Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Krem karamel»Klasičan krem karamel

Klasičan krem karamel

ažurirano:
EfrosiaEfrosia
Džedaj
54318011
Klasičan krem karamel
Fotografije: Diana Kostova
1 / 21
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
8
"Još jedna klaiska, a evo vam jedan isproban i proveren recept za ovaj desert, omiljen i malima i velikima!"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 1 l
  • šećer - 1 šolja, za krem
  • jaja - 6 komada, većih
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • šećer - 1 šoljica, za karamelizovanje
* merne jedinice

Video uz recept

Način pripreme

Zajedno sa malo vode, sipajte šećer za karamelizovanje u posudu na ringli i zagrejte, dok ne dobijete karamel.

Rasporedite ga u prethodno pripremljene posudice.

Umutite jaja, preostali šećer, vanilin šećer i sveže mleko, pa dobijenu smesu takođe rasporedite u posude.

Poređajte posude u duboku tepsiju, sipajte vodu u tepsiju, da dostigne do pola posuda i stavite da se peku, dok ne uhvate braonkastu koricu odozgo.

Pecite u rerni, prehtnodno zagrejanoj na umerenu temepraturu, nekih sat vremena na oko 150-160 stepeni, jer voda ne sme da proključa. U tom slučaju će se u krem karamelu napraviti balončići.

Pre nego što poslužite, krem karamel okrenite u tanjir.

Ako vam se dopada recept, probajte i druge predloge za ukusan krem karamel ili napravite ovaj krem karamel bez mehurića. Ako nemate činijice, evo gde možete da nađete lepe činijice za krem karamel.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: