Način pripreme
Stvar je u tome što sam čokoladu za kuvanje istopila na pari (moja je sa šećerom, ali se pretpostavljam prodaje i bez šećera) 250 g za ovu porciju + 4 male kašike kokosovog ulja (da se čokolada seče kada očvrsne i da se ne lomi) i 1 velika kašika meda.
Sipa se u kalup obložen papirom za pečenje (ja sam koristila pleh) i posipa se prelivom od pistaća, latica ruže i suvih borovnica dok je čokoladna masa topla i tečna da se preliv zalepi (relativno se brzo stvrdne, pa pripremite svoje proizvode unapred). Neke od njih možete lako pritisnuti ako je potrebno.
Na kraju sam blago posula Maldon solju. Pročitala sam da slani ukus pojačava slatki.
Na kraju, stavila sam veganski desert u zamrzivač ne više od pola sata. Zatim može da se čuva u frižideru (ja prvo umotam u papir za pečenje i odozgo u plastiku).
Dobra vest je da je svaki proizvod zamenljiv ili možda uopšte nije prisutan u vašoj čokoladi, neke od njih možete dodati u čokoladu i postoje hiljade drugih mogućnosti.
Za ljude koji žele da sami pripreme kakao masu, potrebni su kakao maslac i mleveni kakao.
Srećno, pozdrav i dobar apetit uz domaću vegansku čokoladu!
Pogledajte i kako da napravite keto čokoladu ili domaću tečnu čokoladu.