Način pripreme
Krupno sameljemo pistaće. Maslac i šećer pomešamo nakon čega mutimo mikserom dok se ne dobije mekani krem. Mešajući dodajmo jaja.
Sipamo šećerni sirup, nakon toga ružinu vodicu i ponovo mešamo.
Pomešamo brašno sa praškom za pecivo, pistaćima i kardamonom. Dodajemo u smesu sa jajma i mešamo.
Delimo testo na 2 dela i sipamo u kalup za pečenje sa prečnikom od 22 cm. Pečemo na 170 stepeni 30 minuta, nakon čega hladimo na rešetci.
Za krem pomešamo želatin sa vodom i ostavljamo da nabubri. Topimo u mikrotalasnoj rerni nakon toga.
Na vodenoj pari topimo belu čokoladu, pomešamo je sa želatinom, dobro izmešamo i ostavljamo sa strane.
Pomešamo maskarpone sa šećerom u prahu, dodajemo limunov sok, čokoladnu smesu i dobro mutimo.
U drugoj posudi mutimo pavlaku dok se ne dobiju meki vrhići, nakon čega dobro pomešamo sa kremom sa maskarpone sirom.
Kore delimo na dva dela- Ređamo koru, krem i slatko od ruža i pokrivamo tortu ostalim kremom.
Dekorišemo tortu sa pavalkom iseckanim pistaćem i osušenim listovima ruže.
Torta sa ružama i pistaćem je odlična!