Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Domaći kolačići

Domaći kolačići

ValeriaValeria
Šef kuhinje
24699643
Domaći kolačići
Fotografije: Valeria
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
30
"Čak 30 komada raskošnih malih kolačića - zalogaja sreće za mlade i stare"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • šećer - 2 šolje
  • voda - 1 šolja /na sobnoj temperaturi/
  • ulje - 1/2 šolje
  • vanila - 1 kašičica /tečnost/
  • brašno - 3 šolje
  • prašak za pecivo - 1 pakovanje /10 g/
  • kakao - 2 kašike ili po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Za merenja koristim šolju kapaciteta 250 ml. Od jedne doze dobija se 30 domaćih kolačića.

Najpre nauljite kalupe kravljim maslacem i stavite ih u frižider dok pravite smesu.

Moji kalupi su u obliku školjki, ali možete koristiti i obične.

Jaja i šećer dobro umutiti. Smesa za mafine treba da postane vazdušasta i lagana. Zatim dodajte ulje, vodu i ponovo umutite. Na kraju se prosejava brašno i dodaje prašak za pecivo. Ponovo se muti. Smesa se podeli na dva dela. Belu smesu ostavim manje, nju stavljam u sredinu.

U drugi deo stavite kakao i umutite ga. Prvo se sipa tamni deo, belo u sredinu i ponovo braon preko. Na kraju promešam drvenim štapićem za ražnjićem, ali taj deo možete i preskočiti.

Pečem kolačiće u prethodno zagrejanoj rerni sa ventilatorom na 180 stepeni 20 minuta. Stavila sam dva pleha odjednom. Jedan pleh je za 12 kolačića.

Zbog toga sam poslednjih 6 komada ispekla u air fryer-u. Imam mali pleh za njega. Pečem ih u air fryer-u na programu pečenje -175 stepeni 20 minuta. Ne treba ih okretati, super se peku.

Pogledajte i pravila za pripremu malih kolačića. Ako ste novajlija u kuhinji, ovde smo sastavili pravila za pripremu mafina.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: