Način pripreme
U posudi se umuti meki maslac sa šećerom, dodaje se sveže mleko, vanila, cimet, prašak za pecivo i sa brašnom se umuti u gustu smesu. Na kraju se sipa na nabrašnjenu radnu površinu i zamesi se srednje meko i glatko testo.
Ostavlja se uvijeno folijom u frižider na 20-30 minuta. Izvadi se ohlađeno testo i kidaju se loptice, prstima se oblikuje u fiilj i dva kraja se skupljaju, da se dobije potkovica.
Kolači se poređaju u posudu na papir za pečenje. Peku se u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne dobiju zlatastu boju i izvade se da se ohlade.
U posudi se zagreva sveže mleko, dodaje se čokolada i meša se dobro.
Dva kraja kolača se potapaju u čokoladnu smesu i uvaljaju se u krupno izmrvljene lešnike, mogu se zameniti i mlevenim orasima.
Ohladi se na rešetki i servira u tanjiru uz čaj ili kafu :)