Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kolači za goste»Domaći kolačići sa tečnom čokoladom

Domaći kolačići sa tečnom čokoladom

LiudmilaLiudmila
Inovator
4491511k142
Domaći kolačići sa tečnom čokoladom
Fotografije: Liudmila
1 / 5
07/11/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Jednostavni, efektni i veoma ukusni domaći kolačići"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • šećer - 1 šolja
  • vanila - 1 komad
  • prašak za pecivo - 1 komad
  • brašno - 1 šolja
  • voća - 1 kruška ili jabuka
  • ulje - za mazanje posude za pečenje
  • Za prelivanje
  • bejlis - 2 - 3 kašike
  • sveže mleko - 4 - 5 kašika
  • Glazura
  • tečna čokolada - 4 kašike
  • voda - 3 kašike
  • ulje - 1 kašika
  • Za lepljenje
  • bela čokolada - 4 kašika ili po vašem ukusu
  • Za posipanje
  • keks
* merne jedinice

Način pripreme

Umutila sam jaja sa šećerom. Dodala sam vanilu, prašak za pecivo i brašno. Promešala sam u ujednačenu smesu.

Testo sam stavila u posudu za pečenje prečinika oko 28 cm, koju sam prethodno namazala obilno uljem. Preko kore sam isekla tanke parčiće kruđki - za svežinu patišpanja.

Pekla sam na 200 stepeni dok čačkalica nije bila suva - oko 20 minuta.

Ohladila sam koru i isekla na trouglove, Prelila sam blago.

Slepila sam dva po dva belom tečnom čokoladom.

Glazuru sam spremila od 4 kašike braon tečne čokolade, kašike ulja i dve-tri kašike vode. Sve sam zagrejala u mikrotalasnoj, promešala sam dobro i prelila kolačiće.

Posula sam ih maslac mrvicama od keksa.

Domaći kolačići sa tečnom čokoladom su gotovi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: