Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Kiflice»Uskršnje kiflice sa marmeladom od jabuka i šljiva

Uskršnje kiflice sa marmeladom od jabuka i šljiva

PetyaPetya
Kuvar
5714280
Uskršnje kiflice sa marmeladom od jabuka i šljiva
Fotografije: Petya
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
80 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
12
"Tradicionalno, na Uskrs se ne prave samo Uskršnji kolači, već i kiflice, ali ne bilo kakve, već sa marmeladom i prstohvatom ljubavi"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • suvi kvasac - 1 pakovanje (7 g)
  • šećer - 1 kašičica
  • voda - 250 ml, mlaka (sveže mleko)
  • ulje - 100 ml
  • sol - 1 kašičica
  • kiselo mleko - 250 g
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • brašno - 600 - 700 g
  • Za nadev
  • marmelada - 1 tegla - slatko ili tečna čokolada, u ovom slučaju to je marmelada od jabuka i šljiva)
  • Za premazivanje
  • žumance - 1 komad
  • ulje - 1 kašičica
  • Za posipanje
  • šećer - kristal
  • seme maka
* merne jedinice

Način pripreme

Od navedenih proizvoda se umesi meko elastično testo.

Podeli se na 3 loptice i svaka se razvije oklagijom u okruglu koru. Nakon toga se svaka kora iseče na 8 trouglova.

Pokrivaju se krpom i ostave da odstoje pola sata.

Na kraj svakog trougla stavite malo fila i uvijte u kiflicu.

Kiflice se ređaju u pleh obložen papirom za pečenje.

Premažu se žumancetom umućenim sa malo ulja, po želji se pospu šećerom ili makom. Ili se svaka kiflica prethodno umoči u granulirani šećer, a zatim stavi u tepsiju.

Uskršnje kiflice se peku u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 15-20 minuta.

Bon apeti!

Takođe naučite kako da napravite uskršnje kiflice ili probajte naše kiflice sa makom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: