Način pripreme
Stavite med u šerpu ili kaserolu, kao i začine, đumbir, cimet, muskatni oraščić i karanfilić. Promešajte i dodajte šećer.
Dodajte kravlji maslac.
Smanjite vatru i ostavite da se svi sastojci istope, povremeno mešajući. Dodajte sodu bikarbonu i sklonite sa vatre.
Ostavite da se ohladi i dodajte jaja. Mešajte i postepeno dodajte prethodno prosejano brašno.
Promešajte kašikom i ostavite u frižideru najmanje 5 sati, može i preko noći.
Uzmite deo testa i stavite ga na dva lista papira za pečenje.
Oklagijom razvucite u tanku koru. Isecite kalupima u željeni oblik.
Pecite medenjake u umerenoj rerni 7-8 minuta. Ostavite kolače sa medom da se ohlade i zalepite dva po dva slatkom od jagoda.
Medeni kolačići sa nadevom od jagoda su savršeni praznični kolačići, koje možete ukrasiti glazurom po želji.
Pogledajte i kako da omekšate tvrde medenjake, kao i da vidite koliko dugo se peku medenjaci.