Način pripreme
Stavljamo sveže mleko, maslac, šećer i so na ringlu dok ne provri. Dodajemo brašno uz neprestano mešanje dok se ne dobije glatka lopta testa.
Čekamo da se prohladi i dodajemo jaja jedno po jedno i mešamo dok se potpuno ne upiju - koristila sam mikser za tu svrhu.
Zagrevamo rernu na 200 stepeni.
U posudi za pečenje, postavljenoj papriom za pečenje, oblikujemo eklere - možemo da koristimo špric ili dve kašičice.
Pečemo dok ne dobiju zlatastu boju - oko 30-35 minuta, dok za to vreme ne otvaramo vrata od rerne!
Jagode sečemo na parčiće i posipamo šećerom, ostavljamo 10 minuta da puste sok i pasiramo. Dobijenu smesu sravljamo da provri na par sekundi i posle ohladimo (ako su ekleri za brzu konzumaciju - možemo da propustimo ovaj korak).
Umutimo pavlaku u vazdušast sneg i dodajemo postepeno pasirane jagode, mešamo dok se ne homogenizuje.
Punimo ohlađene eklere i serviramo!