Faširane šnicle

MajaMaja
Šegrt
22742
Faširane šnicle3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
3
"Sa ovim receptom ni domaćica-početnica ne može da pogreši!"

Potrebni sastojci

  • mešano mleveno meso - 500 g
  • sredina hleba - 2 parčeta srednje debljine
  • mleko - da se prelije hleb, pola šoljice
  • prezle - 2 s.k.
  • vegeta ili neki drugi začin - 1 k.k.
  • jaje - 1 kom.
  • luk - 1 glavica
  • biber - po želji
  • prašak za pecivo - na vrh noža
  • peršun - po želji
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Sa malo mleka treba preliti hleb. Kad je hleb upio mleko, ocediti ga i staviti u sud sa mlevenim mesom.

Luk treba naseći pa i njega dodati u meso.

Dodaju se i ostali sastojci (jaje, začin, biber, prezle, seckani peršun i prašak za pecivo) i sve se dobro izmeša.

Ulje zagrejati, kašikom uzimati meso i izmedju dlanova namazanih uljem oblikovati faširane šnicle, te pržiti.

Najbolje je da smesa stoji poklopljeno u frižideru bar jedan sat pre pripreme.

Poslužite uz prilog i salatu po izboru. Prijatno uz moje faširane šnicle!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: