Način pripreme
Zagrejte jednu kašiku ulja na umerenoj temperaturi u velikom dubokom tiganju i ispržite prethodno sitno isečen luk oko 8-10 minuta ili dok ne omekša. Sklonite ga iz tiganja.
U međuvremenu stavite mleveno meso u posudu sa prezlama, začinima i ljutom čili pastom. Začinite solju i biberom. Zamesite dobro mleveno meso i napravite oko 2 manjih ćuftica veličine oraha. Sipajte preostali deo predviđenog ulja u tiganj i ispržite ćuftice desetak minuta dok ne postanu zlataste.
Kad je gotovo vratite luk u tiganj, dodajte paradajz i dodajte vodu ili bujon. Kuvajte oko 5 minuta i dodajte proceđeni pasulj. Kuvajte još 15 minuta dok se sos ne zgusne i ćuftice se ne skuvaju.
Pospite jelo peršunom (ili isečenim korijanderom kako je u originalnom receptu) i servirajte sa skuvanim pirinčem dugog zrna.