Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Janija»Meksikanski paprikaš sa ćufticama i pasuljem

Meksikanski paprikaš sa ćufticama i pasuljem

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Meksikanski paprikaš sa ćufticama i pasuljem
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
5
"Temperamentni paprikaš u čiju ćete se zapanjujuću aromu zaljubiti"

Potrebni sastojci

  • ulje - 3 - 4 kašike
  • luk - 1 velika glavica
  • mleveno meso - 500 g, teleće
  • prezle - 50 g ili mrvice hleba
  • čili pasta - 2 kačike, ljuta
  • kumin - 1 kašičica, mleveni
  • korijander - 1 kašičica, mleveni
  • paradajz - 1 konzerva (400 g) isečen na kocke
  • pasulj - 1 konzerva (400 g) crveni pasulj
  • peršun - 3 kašike, isečen ili svež korijander (po želji)
  • so
  • biber
  • voda - pola šolje ili teleći bujon
  • za garnirung
  • pirinač - 200 g, dugog zrna (skuvan)
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte jednu kašiku ulja na umerenoj temperaturi u velikom dubokom tiganju i ispržite prethodno sitno isečen luk oko 8-10 minuta ili dok ne omekša. Sklonite ga iz tiganja.

U međuvremenu stavite mleveno meso u posudu sa prezlama, začinima i ljutom čili pastom. Začinite solju i biberom. Zamesite dobro mleveno meso i napravite oko 2 manjih ćuftica veličine oraha. Sipajte preostali deo predviđenog ulja u tiganj i ispržite ćuftice desetak minuta dok ne postanu zlataste.

Kad je gotovo vratite luk u tiganj, dodajte paradajz i dodajte vodu ili bujon. Kuvajte oko 5 minuta i dodajte proceđeni pasulj. Kuvajte još 15 minuta dok se sos ne zgusne i ćuftice se ne skuvaju.

Pospite jelo peršunom (ili isečenim korijanderom kako je u originalnom receptu) i servirajte sa skuvanim pirinčem dugog zrna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: