Način pripreme
Priprema skroba:
Čokoladni skrob istopite u 100 ml hladnog mleka dobro mešajući da nema grudvica.
Zgušnjavanje krema:
Zagrejte ostalih 900 ml svežeg mleka u šerpi na srednjoj vatri. Čim se mleko zagreje (ali pre nego što uzavri), dodajte rastvoreni skrob u tankom mlazu uz neprestano mešanje metalnom žicom za mućenje. Kuvajte dok se krem ne zgusti.
Dodavanje Nutele:
Sklonite šerpu sa ringle i dodajte Nutelu. Energično mešajte dok krem za keks tortu ne postane gladak i homogen.
Sastavljanje torte:
U odgovarajući kvadratni kalup sipajte prvi sloj čokoladnog krema tako da ravnomerno pokrijete dno. Odozgo poređajte sloj čajnih kakao keksića.
Zatim dodajte nov sloj krema, nakon njega keksiće i tako naizmenično slažite dok ne potrošite sastojke. Odozgo završite slojem krema.
Ostavljanje u frižideru:
Tortu stavite u frižider na minimum 2-3 sata, a najbolje na jednu noć da se stegne i pomešaju ukusi.
Dekorisanje:
Izrendajte crnu čokoladu na poslednji sloj krema za finalni ukras domaće keks torte.
Neka vam je slatko sa mojom omiljenom ukusnom keks tortom sa skrobom i čokoladom :)
Pogledajte još uputstvo za početnike za pravljenje keks torte, kao i koji su top kremovi za keks tortu.