Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Keks torta»Ukusna keks torta sa skrobom i čokoladom

Ukusna keks torta sa skrobom i čokoladom

Denis BiserovDenis Biserov
Početnik
21564
Ukusna keks torta sa skrobom i čokoladom
Fotografije: Denis Biserov
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
6
"Ukusna keks torta sa skrobom i čokoladom - najlepše je što možete da dodate i još čokolade"

Potrebni sastojci

  • čajni kolutići - 1 pakovanje, kakao
  • sveže mleko - 1 l
  • nutela - 200 g
  • crna čokolada - 85 g
  • čokoladni skrob - 1 pakovanje
* merne jedinice

Način pripreme

Priprema skroba:

Čokoladni skrob istopite u 100 ml hladnog mleka dobro mešajući da nema grudvica.

Zgušnjavanje krema:

Zagrejte ostalih 900 ml svežeg mleka u šerpi na srednjoj vatri. Čim se mleko zagreje (ali pre nego što uzavri), dodajte rastvoreni skrob u tankom mlazu uz neprestano mešanje metalnom žicom za mućenje. Kuvajte dok se krem ne zgusti.

Dodavanje Nutele:

Sklonite šerpu sa ringle i dodajte Nutelu. Energično mešajte dok krem za keks tortu ne postane gladak i homogen.

Sastavljanje torte:

U odgovarajući kvadratni kalup sipajte prvi sloj čokoladnog krema tako da ravnomerno pokrijete dno. Odozgo poređajte sloj čajnih kakao keksića.

Zatim dodajte nov sloj krema, nakon njega keksiće i tako naizmenično slažite dok ne potrošite sastojke. Odozgo završite slojem krema.

Ostavljanje u frižideru:

Tortu stavite u frižider na minimum 2-3 sata, a najbolje na jednu noć da se stegne i pomešaju ukusi.

Dekorisanje:

Izrendajte crnu čokoladu na poslednji sloj krema za finalni ukras domaće keks torte.

Neka vam je slatko sa mojom omiljenom ukusnom keks tortom sa skrobom i čokoladom :)

Pogledajte još uputstvo za početnike za pravljenje keks torte, kao i koji su top kremovi za keks tortu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: