Način pripreme
Prvo napravite paštetu od sira da bi imalo vreme da se stegne.
Za taj cilj u blenderu sameljite sireve ili ih narendajte na fino rende.
Stavite ih u kaserolu na ringlu zajedno sa šampanjcem. Zagrejte na umerenoj vatri i mešajte 5 minuta da se sirevi istope. Tada sipajte pavlaku i začinite crnim biberom. Kuvajte otprilike 20 minuta ili dok se ne zgusne. U ovoj etapi liči na sos, ali nakon hlađenja i stajanja u frižideru, smesa će se stegnuti.
Za palačinke umutite jaja sa šećerom i solju. Sipajte mleko sa maslinovim uljem i zatim sipajte brašno u delovima sa praškom za pecivo muteći metalnom žicom za mućenje dok se ne dobije homogena smesa.
Testo za palačinke stavite u frižider na otprilike 30 minuta, nakon toga ga prebacite u čajnik ili bokal za lakše sipanje u tiganj.
Zagrejte tiganj sa malo maslinovog ulja (kapljice) i stavljajte male porcije smese kao za jedan, dva zalogaja. Palačinke pecite dok ne postanu blago zlatkaste sa svake strane.
Ostavite ih da se ohlade.
Pređite na blanširanje špargli.
Otkinite tvrde, žilave krajeve u osnovi i blanširajte špargle 2-3 minuta u ključaloj vodi. Izvadite ih u posudu sa ledom i zatim ocedite. Nema potrebe za više kuvanja.
Sastavite praznično predjelo stavljajući na svaku mini palačinku stegnutu paštetu, a po njoj poređajte kružiće čeri paradajza i vrhiće špargli. Ako nemate dovoljno vrhića, secite i komadiće niže od stabla. U slučaju da vam ostanu špargle, koristite ih za dekoraciju lepih ovala.
Zabodite čačkalice u svaki praznični zalogaj i serviraj zalogaje sa paštetom od sira i šampanjcem sa šparglama.
Očekujete goste i želite da napravite nešto prefinjeno. Pogledajte ovu kolekciju od izabranih predjela za goste koje smo spremili za vas.