Način pripreme
Danas sam prvi put napraviio ovu stvar, odnosno ovu ukusnu salatu od bulgura, kelja i špargli.
Da budem iskren, nisam očekivao da će nam se toliko dopasti takva kombinacija salate sa bulgurom.
Evo kako sam uspeo! Prvo sam skuvao bulgur prema uputstvu na pakovanju.
I dok se kuvao, spremio sam špargle. Oprao sam pod hladnom tekućom vodom i uklonio im žilavi deo stabljike.
Posipao sam ih solju i maslinovim uljem da budu dobro premazane. Zatim sam ih pekao na roštilju sa svih strana oko osam do deset minuta ukupno.
Gotovi bulgur sam ocedio, stavio na tanjir i dodao očišćen i opran kelj, isečen na komade, bez peteljki. Sledeći je peršun.
Začinio sam dresingom, po vrhu poređao špargle. I na kraju, krupno seckana kuvana jaja za salatu od špargli.
Ukusno predjelo, a zašto da ne i lagano jelo za večeru?