Način pripreme
Za pripremu ovog odličnog kiša sa šparglama i rabarbarom će nam biti potreban pleh prečnika 28 cm, obložen papirom za pečenje.
Prvo, od navedenih sastojaka pravimo testo sa maslacem, pokrivamo i ostavljamo u frižider na oko 30 minuta.
Nakon toga na brašnom posutoj radnoj površini razvučemo okruglu koru prečnika oko 32 cm.
Stavljamo u pleh, probodemo na nekoliko mesta viljuškom i stavljamo da se peče na 220 stepeni oko 2 minuta.
Za to vreme počinjemo sa pripremom nadeva za ukusni kiš.
Pavlaku, jaje i sir umutimo, dodajemo so i biber.
Ovu smesu sipamo unutra preko prethodno zapečenog testa.
Rabarbaru, isečenu na komade dužine oko 6 cm podelimo na dva dela po dužini i pomešamo sa šećerom.
Špargle, isečene po dužini na dva dela i nakon toga na komade oko 6 cm i rabararu ređamo u sporalu.
Kiš od povrća pečemo oko 40 minuta.