Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Špagete sa prazilukom i parmezanom

Špagete sa prazilukom i parmezanom

Albena AtanasovaAlbena Atanasova
Šef kuhinje
9722724
Špagete sa prazilukom i parmezanom
Fotografije: Albena Atanasova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Ukusne špagete sa prazilukom i maslinama, koje nisu ništa manje inferiorne od onih sa mesom."

Potrebni sastojci

  • špagete - 300 g
  • parmezan - 100 g
  • praziluk - 2 - 3 struka
  • crne masline - 100 g
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • maslinovo ulje - 4 kašike
  • paradajz sos - 200 g
  • origano - 1 kašičica
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite špagete u posoljenu kipuću vodu i kuvajte prema uputstvu na pakovanju. Ocedite ih, ostavite oko 100 ml vode u kojoj su kuvane.

Praziluk naseckajte na tanke kolutiće, a beli luk na sitno.

Zagrejte maslinovo ulje u velikom tiganju na srednjoj vatri. Dodajte praziluk i dinstajte nekoliko minuta dok ne omekša. Dodajte beli luk i kuvajte još minut dok ne zamiriše.

Masline isecite na polovine ili kolutove i dodajte ih u tiganj. Dobro promešajte.

Dodajte paradajz sos i dinstajte oko pet minuta. Ako više volite lakši sos, možete preskočiti ovaj korak.

Začinite solju, biberom i origanom.

Dodajte kuvane špagete u tiganj i dobro promešajte. Ako je sos previše gust, dodajte malo vode u kojoj su se kuvale špagete.

Špagete podelite na tanjire i po želji ih pospite rendanim parmezanom ili sirom.

Ako volite špagete, probajte ove omiljene klasike - špagete Karbonara i špagete Bolonjeze.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: