Način pripreme
Stavite špagete u posoljenu kipuću vodu i kuvajte prema uputstvu na pakovanju. Ocedite ih, ostavite oko 100 ml vode u kojoj su kuvane.
Praziluk naseckajte na tanke kolutiće, a beli luk na sitno.
Zagrejte maslinovo ulje u velikom tiganju na srednjoj vatri. Dodajte praziluk i dinstajte nekoliko minuta dok ne omekša. Dodajte beli luk i kuvajte još minut dok ne zamiriše.
Masline isecite na polovine ili kolutove i dodajte ih u tiganj. Dobro promešajte.
Dodajte paradajz sos i dinstajte oko pet minuta. Ako više volite lakši sos, možete preskočiti ovaj korak.
Začinite solju, biberom i origanom.
Dodajte kuvane špagete u tiganj i dobro promešajte. Ako je sos previše gust, dodajte malo vode u kojoj su se kuvale špagete.
Špagete podelite na tanjire i po želji ih pospite rendanim parmezanom ili sirom.
Ako volite špagete, probajte ove omiljene klasike - špagete Karbonara i špagete Bolonjeze.