Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Tikvice iz rerne»Tikvice sa parmezanom u rerni

Tikvice sa parmezanom u rerni

Tikvice sa parmezanom u rerni
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Hrskave tikvice sa parmezanom u rerni, koje možete da servirate sa mlečnim sosom ili garnirungom po izboru."

Potrebni sastojci

  • tikvica - 1 komad
  • prezle - 2 kašike
  • so
  • maslinovo ulje
  • začini - origano, biber... po ukusu
  • parmezan - narendan
* merne jedinice

Način pripreme

Operite tikvicu i isecite na kolutove. Posolite i promešajte.

U posudu stavite prezle i začine. Uvaljajte svako parče sa obe strane.

Poređajte u posudu za pečenje postavljenu papirom za pečenje.

Pospite pohovane tikvice parmezanom u prelijte sa malo maslinovog ulja.

Pecite u prathodno zagrejanoj rerni na 190 stepeni dok ne bude gotovo.

Izvadite i servirajte odmah tikvicu sa parmezanom u rerni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: