Bonapeti.rs»Recepti»Grickalice»Grisine»Grisine sa parmezanom i kačkavaljem

Grisine sa parmezanom i kačkavaljem

Radomira MihailovaRadomira Mihailova
Šegrt
3913267
Grisine sa parmezanom i kačkavaljem
Fotografije: Radomira Mihailova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Za filmske večeri sa prijateljima ili jednostavno ako volite da grickate nešto tokom celog dana"

Potrebni sastojci

  • brašno - 375 g
  • kvasac - 1/3 pakovanja, suvi
  • smeđi šećer - kašičica
  • voda - 1 šolja
  • maslinovo ulje - 50 ml
  • so - 2 prstohvata
  • kačkavalj - 1/2 šolje
  • parmezan - 1/2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno. Kvasac, šećer, malo brašna i blago zagrejana vodica se zamešaju u kašu. Ostavljaju se na toplom da smesa naraste.

Nakon toga svi sastojci se zamešaju u testo koje se pokriva krpom i ostavlja da naraste. Nakon toga testo se podeli na 4 dela, pri čemu se svaki deo deli na još 10 parčića. Tako ćete ukupno dobiti 40 grisina.

Svaki deo se oblikuje u fitilj dužine oko 25-26 cm. Ređaju se u posude za pečenje postavljene papirom za pečenje. Peku se u prethodno zagrejanoj rerni na oko 190 stepeni bezu ventilatora.

Sjajni za goste i da tek tako grickate nešto, dok gledate televizor ili čitate knjigu ili se opuštate!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: