Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Čizkejk»Čizkejk torta sa plazmom i malinama

Čizkejk torta sa plazmom i malinama

Katinka StojanovKatinka Stojanov
Početnik
112
Čizkejk torta sa plazmom i malinama
Fotografije: Katinka Stojanov
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
10
"Da li možemo da dobijemo još jedno parčence?"

Potrebni sastojci

  • Kora
  • mlevena plazma - 400 g
  • sok od pomorandže - 300 ml
  • margarin za kolače - 50 g
  • šećer - 100 g
  • Beli fil
  • krem sir - 540 g
  • slatka pavlaka - 600 ml
  • šećer - 150 g
  • želatin - 1 želatin kesica
  • Crveni fil
  • maline - 500 g, ili jagode
  • šećer - 150 g
  • želatin - 1 kesica
* merne jedinice

Način pripreme

Kora: 50 grama margarina umutiti mikserom. Kada se umuti i postane penast, dodati 100 grama sitnog šećera i još malo mutiti.

Zatim dodati sok od pomorandže i Plazmu keks. Napraviti smesu (da cvrči između prstiju) i staviti na već određeni kalup. Kada se stavi smesa u kalup ostaviti u frižider da odstoji 10-15 minuta dok se napravi beli fil !

Beli fil: 600 ml slatke pavlake (najbolje da stoji u frižideru nekoliko sati) dobro umutiti mikserom.

Posebno umutiti 540 grama krem sira sa 150 grama Sitnog šećera.

U međuvremenu pripremiti želatin da odstoji 10 minuta da nabubri. Izmućeni krem sir ubaciti u slatku pavlaku izmutiti mikserom. Otopiti želatin pa ubaciti u već svu pripremljkenu smesu.

Staviti u frižider dok se priprema Crveni fil.

Crveni fil: 500 grama malina staviti sa 300 ml vode da provri. Ubaciti 100 grama šećera. Kuvati 15 -20 minuta.

Kada maline budu gotove ohladiti ih malo (da možete da stavite 5 mali prst a da vas ne peče )

Ubaciti otopljeni želatin i preliti na tortu.

Ostaviti da prenoći u frižideru i poslužiti narednog dana.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: