Posna baklava sa plazmom i orasima

VecaVeca
Kuvar
447
62
2k
36
4
23/08/2019
"Dijeta? Odmah čim pojedemo ovu predivnu baklavu"
Priprema75 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno100 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 512
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • tanke kore - 500 g
  • posna mlevena plazma - 150 g
  • mleveni orasi - 200 g
  • Za sirup
  • voda - 500 ml
  • šećer - 500 g
  • limun - 1 komad
  • vanilin šećer - 2 kesice
  • Za prelivanje
  • posni margarin - 150 g
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pripremiti sirup, kako bi se dobro ohladio: U šerpu uliti vodu, dodati šećer, vanilin šećer, izmešati, dodati opran i na kolutove isečen limun. Staviti šerpu na vatru i kuvati. Kad proključa skloniti sa vatre. Ostaviti da se dobro ohladi.

U odgovarajućoj posudi sjediniti mlevenu plazmu i mlevene orahe. Uzeti koru i presaviti je na pola i niz duž rasporefdti mešavinu plazme i oraha. Urolati i staviti u pleh. Postupak ponavljati dok se ne utroši sav materijal.

Rolate iseći na parčad željene veličine. Preliti ih otopljenim margarinom. Ostaviti da odstoje 30 minuta. Nakon toga, rernu dobro zagrejati i baklavu peći na 180 stepeni 25 minuta.

Gotovu baklavu izvaditi iz rerne i, tako vrelu, preliti dobro ohlađenim sirupom. Ostaviti da se ohladi i da baklava dobro upije sirup. Servirati i poslužiti.

Predivnog je ukusa, probajte. Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar