Način pripreme
Stavite jaja u šerpu, umutite ih žicom. Stavite lonac na šporet na srednju vatru. Dodajte maslac i promešajte. Zatim dodajte šećer, vanilin šećer i med. Sve mešajte dok ne postane jednolična smesa, ali bez ključanja. Uklonite sa vatre. Dodajte sodu bikarbonu i prašak za pecivo. Promešajte.
Prosejte brašno u posudu, pa sipajte smesu i promešajte kašikom. Na kraju dodajte začin za medenjake i umesite testo.
Razvijte testo oklagijom i isecite medenjake božićnim kalupima. Ako ste odlučili da koristite čokoladne kapi, sada je vreme da ih stavite tamo gde želite. Božićne kolačiće poređajte na pleh obložen papirom za pečenje, razmaknute.
Pecite na 180 stepeni 15 minuta.
Sastojke za glazuru umutite mikserom. Kesom je nanesite na ohlađene medenjake, ukrasite ih posipanjem šećernih štapića i vaši božićni medenjaci su gotovi.
Da bi bili mekani, stavite ih u zatvorenu posudu sa nekoliko kriški jabuke.
Božićni medenjaci sa glazurom i dekoracijom su efektni, ukusni i veoma lepi.
Pogledajte još jednostavnih ideja za božićnu dekoraciju medenjaka i obavezno isprobajte našu kolekciju biranih božićnih gurabija i kolača.