Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni Kolači»Medenjaci»Posni božićni medenjaci sa čokoladnom glazurom

Posni božićni medenjaci sa čokoladnom glazurom

Lilia Tsacheva/LipodveLilia Tsacheva/Lipodve
Kuvar
1733051474
Posni božićni medenjaci sa čokoladnom glazurom
Fotografije: Lilia Tsacheva/Lipodve
1 / 2
17/12/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
40 min.
"Ovakve božićne medenjake sigurno niste probali"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • pire od jabuka - 160 g
  • kokosov šećer - 150 g
  • ulje od semena grožđa - 80 ml
  • cimet - 1/2 kašičice
  • đumbir - 1/2 kašičice
  • kora od citrusa - od jedne limete ili 1/2 pomorandže
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • sok od limuna - od 1/2 limete ili limuna
  • brašno od spelte - 370 ili 380 g integralno + za razvlačenje
  • za glazuru
  • kokosov maslac - 35
  • med - 75 g
  • kakao - 20 g
* merne jedinice

Način pripreme

Za testo:

Stavite sve sastojke u duboku posudu redom kako su napisani (sipajte sok od limuna preko soda da se aktivira).

Promešajte sve drvenom kašikom dok ne počne da se stvara testo.

Rukama oblikujte meku loptu od testa, stavite u frižider na 15-20 minuta.

Izvadite testo iz frižidera i razvucite na brašnom posutoj radnoj površini dok ne dobijete debljinu oko 1.5 cm.

Isecite željene oblike božićnih keksića, ja volim zvezdice različitih veličina (prosto možete napraviti loptice rukama, nije obavezno da isečete kalupe) i poređajte medenjake u pleh, obložen papirom za pečenje.

Pecite posne kolače u prethodno ugrejanoj rerni na 170 stepeni 13-15 minuta.

Izvadite posne medenjake iz rerne i stavite na rešetku da se ohlade.

Za glazuru:

Rastopite kokosov maslac, dodajte med i čokoladu i promešajte. Treba da dobijete glatku i ne mnogo tečnu čokoladnu smesu.

Potopite gornji deo svakog medenjaka u glazuru i stavite u frižider da se stegne 30 minuta.

Vaši jedinstveni posni božićni medenjaci sa čokoladnom glazurom su gotovi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: