Dubai čizkejk

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
4671472k
Dubai čizkejk
Fotografije: Mina Dimitrova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
12
"Ovaj Dubai čizkejk je veoma ukusan i efektan. Savršen za svaki praznični sto!"

Potrebni sastojci

  • Za osnovu
  • kadaif svež - 300 g
  • kravlji maslac - 100 g
  • krem od pistaćija - 200 g
  • šećer u prahu - 1/2 šolje
  • Za krem
  • tečna pavlaka - 400 ml
  • krem sir - 200 g
  • maskarpone - 100 g
  • šećer u prahu - 1/2 šolje
  • vanila - 2 pakovanja po 0, 2 g
  • Za ganaš
  • tečna pavlaka - 200 ml
  • mlečna čokolada - 100 g
  • tamna čokolada - 100 g
  • Za dekoraciju
  • krem od pistaća - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Kadaif za desert se sitno isecka. Prži se na istopljenom kravljem maslacu i ostavi da se ohladi. Zatim dodajte šećer u prahu i krem od pistaćija istopljen u mikrotalasnoj pećnici.

Sve se dobro izmeša i pritisne u obruč za tortu prečnika 26 cm, prethodno obložen papirom za pečenje. Stavite koru u frižider.

Za krem za čizkejk sve proizvode stavite u duboku posudu. Prvo sve izgnječite viljuškom i izmiksajte, pa umutite mikserom dok krem ne postane čvrst. Krem stavimo na podlogu od kadaifa, poravnamoi vratimo u frižider.

Zagrejte pavlaku u malom tiganju i sklonite sa ringle. Čokolade izlomite na komade i mešajte dok se čokolade ne istope i dok ne dobijete jednoličnu smesu. Prelijte ganaš preko krema.

Po želji možete ukrasiti kašičicom krema od pistaća stavljenom u špric i napraviti spiralu na ganašu, koja se može ukrasiti poput paukove mreže uz pomoć drvenog štapića.

Čizkejk stavimo u zamrzivač na pola sata da se brže ohladi, ali ako vam se ne žuri ostavite da odstoji najmanje 3 sata u frižideru. Ovaj Dubai čizkejk je veoma ukusan i efektan. Savršen za svaki prazničnu trpezu!

Takođe pogledajte kako napraviti jednostavnu Dubai čokoladu i ideju za Dubai pitu sa kremom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: