Način pripreme
Kadaif za desert se sitno isecka. Prži se na istopljenom kravljem maslacu i ostavi da se ohladi. Zatim dodajte šećer u prahu i krem od pistaćija istopljen u mikrotalasnoj pećnici.
Sve se dobro izmeša i pritisne u obruč za tortu prečnika 26 cm, prethodno obložen papirom za pečenje. Stavite koru u frižider.
Za krem za čizkejk sve proizvode stavite u duboku posudu. Prvo sve izgnječite viljuškom i izmiksajte, pa umutite mikserom dok krem ne postane čvrst. Krem stavimo na podlogu od kadaifa, poravnamoi vratimo u frižider.
Zagrejte pavlaku u malom tiganju i sklonite sa ringle. Čokolade izlomite na komade i mešajte dok se čokolade ne istope i dok ne dobijete jednoličnu smesu. Prelijte ganaš preko krema.
Po želji možete ukrasiti kašičicom krema od pistaća stavljenom u špric i napraviti spiralu na ganašu, koja se može ukrasiti poput paukove mreže uz pomoć drvenog štapića.
Čizkejk stavimo u zamrzivač na pola sata da se brže ohladi, ali ako vam se ne žuri ostavite da odstoji najmanje 3 sata u frižideru. Ovaj Dubai čizkejk je veoma ukusan i efektan. Savršen za svaki prazničnu trpezu!
Takođe pogledajte kako napraviti jednostavnu Dubai čokoladu i ideju za Dubai pitu sa kremom.