Način pripreme
Cvekla, krompir, šargarepa i jaja se skuvaju odvojeno. Zatim se oljušte i posebno narendaju, pa ih posolimo. Na tanjir ili praznični poslužavnik stavlja se prsten za tortu, a u centar tanjira stavlja se čaša.
Tako se prilikom ređanja proizvoda oblikuje ukusan venac. Pomešajte majonez sa kiselim mleko i posolite. Za lakše nanošenje po slojevima može se staviti u špric.
Prvo stavimo rendanu cveklu, pa malo sosa od majoneza, pa rendani krompir, opet sos.
Nastavljamo sa rendanom šargarepom, rendanim kiselim krastavcima, sosom od majoneza, rendanim jajima, ponovo sos od majoneza i na kraju rendani kačkavalj.
Završimo sa ostatkom majoneza. Svežu mirođiju sitno iseckamo i pospemo po vrhu. Očistimo semenke nara i poređamo ih na mirođiju.
Krompir salatu ostavljamo nekoliko sati u frižideru da očvrsne. Pre serviranja, izvadite čašu iz sredine tanjira i uklonimo prsten. Spektakularna i ukusna praznična salata Venac. Može se pripremiti i kao torta od krompira za vašu novogodišnju večeru.