Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Punjene paprike»Posne suve paprike sa pirinčem i paradajzom

Posne suve paprike sa pirinčem i paradajzom

LiudmilaLiudmila
Inovator
5522061k
Posne suve paprike sa pirinčem i paradajzom3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Poslužite recept za posne punjene paprike za Badnje veče na prazničnoj trpezi i uživajte u ukusu."

Potrebni sastojci

  • suve paprike - 6 komada
  • pirinač - 1, 5 šolja
  • luk - 1 glavica
  • crvena paprika - 1 komad
  • šargarepa - 1 komad
  • so
  • nana
  • biber
  • paradajz - 1 šolja, isečen na kockice
  • ulje - 5 kašika i malo više
* merne jedinice

Način pripreme

Šargarepa, luk i paprika se operu i iseckaju na male komade. Dinstaju se i sipaju prethodno potopljeni i oceđeni pirinač.

Promešajte i dodajte začine zajedno sa 1 šoljom vode. Meša se i nakon što pirinač upije tečnost, nadev se sklanja sa vatre.

Paprike se zatim ocede od vode i pune ovom smesom. Ono što ostane od fila raspoređuje se u tepsiju.

Sve se prelije vodom, do sredine paprika. Vodu smo prethodno posolili i dodali još malo ulja.

Punjene paprike pecite u umerenoj rerni na 170 stepeni sa ventilatorom dok ne budu gotove.

Poslužite recept za punjene paprike za Badnje veče na prazničnoj trpezi i uživajte u ukusu.

Posne sušene paprike sa pirinčem i paradajzom su tradicionalne i veoma ukusne.

Obavezno probajte naše sarme za Badnje veče ili ovaj primer menija oprobanih recepata za Badnje veče.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: