Način pripreme
Prethodno natopite paprike u toploj vodi da omekšaju. Izvadite i ocedite.
Očistite i isecite praziluk na tanke kolutove, a luk i šargarepi na sitno. U dubokom tiganju zagrejte ulje na umerenoj temperaturi.
Dinstajte povrće u zagrejanom ulju oko 5 minuta. Dodajte pirinač i promešajte još oko 5 minuta.
Dodajte alevu papriku, nanu, peršun i so po ukusu. Promešajte ponovo i dodajte jednu šolju vode. Kuvajte dok pirinač ne upije tečnost.
Napunite paprike, nemojte ih prepuniti, jer će pirinač nabubreti. Po želji možete da potopite otvore paprika u brašno ili da zatvorite tankim parčetom krompira.
Poređajte punjene paprike u posudu za pečenje i sipajte još jednu šolju vode u malo ulja. Zapecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta ili dok pirinač ne bude gotov.