Način pripreme
Paprike koje sam koristila su za 4 porcije, zato što sam izabrala veće paprike. Začine možete da učinite bogatijim prema svojim ličnim preferencijama i ukusu :)
1. Sitno iseckate luk. Izdubite poklopčić na gornjem delu kamba tako što ih očistite od semenki i ostavljate sa strane.
2. U dubokom tiganju dinstate luk na ulju otprilike 5-6 minuta.
3. Dodajete pirinač i začine i mešate otprilike 2-3 minute, dok ne upije arome.
4. Nakon toga dodajete 3 šolje vode (ja koristim istu šolju, u kojoj je pre toga bio pirinač i kuvam ga 1:3).
Tiganj zatvaram poklopcem i s vremena na vreme mešam otprilike 10-15 minuta, dok pirinač ne upije vodu i skidam sa ringle.
5. Supenom kašikom punite sirove, očišćene paprike i na kraju zatvarate pripremljenim poklopčićima.
Nakon što ste gotovi sa punjenjem, posne punjene paprike stavljate u tepsiju tako što na dno dodate dva prsta vodice. Da se ne bi zalepile dok se kuvaju.
Posne punjene paprike sa pirinčem pecite otprilike 40 minuta na 180-200 stepeni u rerni.