Način pripreme
Paprike stavite u mlaku vodu da omekšaju. Za to vreme pripremite nadev za njih. Luk i šararepu sitno iseckajte. U duboki tiganj stavite ulje da se ugreje. Kad se ulje ugreje, dodajte sitno iseckan luk.
Luk dinstajte dok ne omekša i ne postane providan. Nakon toga u njega dodajte i pirinač. Lepo promešajte. Pirinač takođe treba da bude providan. Dodajte i sos od paradajza. Mešajte lepo i neprestano. Nakon toga dodajte pola šolje vode i šargarepu.
Pirinač začinite sa navedenim začinima. Lepo promešajte. Ostavite na vatri da vri dok pirinač ne upije vodu. Nakon toga punite paprike.
Paprike ne treba da prepunite. Poređajte ih u pleh, namazan uljem. Odozgo prelijte sa dve šolje tople vode. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180-200 stepeni dok ne bude gotovo.