Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Punjene paprike»Posne punjene paprike sa pirinčem i sočivom

Posne punjene paprike sa pirinčem i sočivom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Posne punjene paprike sa pirinčem i sočivom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
100 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
5
"Brojimo sate do trenutka kada ćemo jesti ove posne punjene paprike"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 1.5 šolja
  • paprike - 10 komada
  • luk - 1 glavica
  • sočivo - 0.5 šolje
  • ulje - 50 - 70 ml
  • sušeno povrće - 1 supena kašika
  • čubar - 1 kašičica
  • nana - 1 prstohvat
  • peršun - 2 supene kašike, svež
  • crni biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte sočivo, ali da ne bude u potpunosti gotovo, već do poluskuvanog stanja. Ocedite ga od vode i pokrijte posudu da se zrnca ne bi sušila.

Iseckajte luk. Zagrejte ulje i propržite ga. Kada dobije svetlo-zlatkastu boju, dolazi red na prethodno opran pirinač.

Mešajte otprilike minutu i začinite čubarom, divljom nanom i peršunom. Izmešajte i dodajte čašu i po vode u kojoj ste rastvorili vegetu.

Kuvajte dok pirinač u potpunosti ne upije tečnost. Skinite sa vatre i dodajte sočivo, mešajte. Nadev začinite solju, crnim biberom i začinima po vašem ukusu.

Odsecite poklopčiće paprika, pažljivo uklonite semenke. Napunite paprike i stavite poklopčiće.

Podmažite tepsiju za pečenje i poređajte paprike. Na dno sipajte otprilike 2 prsta tople vode. Na svaku papriku sipajte malo ulja.

Tepsiju pokrijte folijom. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Pecite paprike otprilike sat vremena, nakon čega skinite foliju kako bi dobile prijatnu boju.

Posne punjene paprike sa pirinčem i sočivom su veoma ukusne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: