Moja torta bombona

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
4021222k130
Moja torta bombona
Fotografije: Mina Dimitrova
1 / 4
16/04/2024
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Svaki komad torte bombona treba da ima čokoladni bombon uz sebe, a zašto ne i dva"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • šećer - 1 i 1/2 šolja
  • kravlji maslac - 125 g
  • orasi - 50 g
  • sveže mleko - 250 ml
  • brašno - 1 i 1/3 šolje
  • kakao - 1/2 šolje
  • prašak za pecivo - 1 pakovanje
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • vanila - 1 pakovanje
  • sveže mleko - 1/2 šolje, za prelivanje
  • Za krem
  • čokolada - 300 g
  • tečna pavlaka - 400 g
  • orasi - 150 g
  • bombone - 9 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Maslac treba da bude mekan, orasi fino mleveni, a brašno prosejano.

Umutite maslac sa šećerom u posudi. Dodajte jaja. Umutite u glatki krem i postepeno dodajte 50 g mlevenih oraha, sveže mleko i vanilu.

Na kraju dodajte suve sastojke, prethodno prosejano brašno, kakao, prašak za pecivo i sodu. Sve se meša do homogene smese.

Testo se sipa u kalup za torte, prethodno nauljen i pobrašnjen.

Peći na 175-180 stepeni dok ne bude gotovo. Drvenim štapićem se proverava da li je kora gotova.

Nakon vađenja ostavite da se kora potpuno ohladi. Presecite je na dva dela. Stavite jednu koru u tanjir za tortu ili na pleh. Prelijte je hladnim mlekom.

Stavite izlomljene komadiće čokolade i tečnu pavlaku u posudu na pari. Povremeno mešajte dok se čokolada potpuno ne istopi.

Sačekajte da se prohladi i malo zgusne i na prvu čokoladnu koru premažite polovinom dobijenog krema, pa pospite sa 75 g mlevenih oraha, stavite drugu koru, prelijte je sa preostalim svežim mlekom i premažite preostalim kremom raskošnu čokoladnu tortu.

Posipamo orasima i ređamo čoko bombone - tako da za svaki komad moje torte bombona ima bar jednu bombonu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: