Način pripreme
Maslac treba da bude mekan, orasi fino mleveni, a brašno prosejano.
Umutite maslac sa šećerom u posudi. Dodajte jaja. Umutite u glatki krem i postepeno dodajte 50 g mlevenih oraha, sveže mleko i vanilu.
Na kraju dodajte suve sastojke, prethodno prosejano brašno, kakao, prašak za pecivo i sodu. Sve se meša do homogene smese.
Testo se sipa u kalup za torte, prethodno nauljen i pobrašnjen.
Peći na 175-180 stepeni dok ne bude gotovo. Drvenim štapićem se proverava da li je kora gotova.
Nakon vađenja ostavite da se kora potpuno ohladi. Presecite je na dva dela. Stavite jednu koru u tanjir za tortu ili na pleh. Prelijte je hladnim mlekom.
Stavite izlomljene komadiće čokolade i tečnu pavlaku u posudu na pari. Povremeno mešajte dok se čokolada potpuno ne istopi.
Sačekajte da se prohladi i malo zgusne i na prvu čokoladnu koru premažite polovinom dobijenog krema, pa pospite sa 75 g mlevenih oraha, stavite drugu koru, prelijte je sa preostalim svežim mlekom i premažite preostalim kremom raskošnu čokoladnu tortu.
Posipamo orasima i ređamo čoko bombone - tako da za svaki komad moje torte bombona ima bar jednu bombonu.