Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizkejk»Čizkejk sa belom čokoladom i kokosom

Čizkejk sa belom čokoladom i kokosom

IrenaIrena
Početnik
20130908
Čizkejk sa belom čokoladom i kokosom
Fotografije: Irena
1 / 11
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
20
"Jedno parče Čizkejka sa belom čokoladom i kokosom, i odmah će vam dan biti vedriji."

Potrebni sastojci

  • Za koru
  • plazma keks - 300 g
  • margarin za kolače - 100 g
  • mleko - 150 ml
  • Za fil
  • slatka pavlaka - 450 ml
  • krem sir - 200 g
  • šećer u prahu - 7 supenih kašika
  • bela čokolada - 100 g
  • kokos - 100 g
  • Za preliv
  • bela čokolada - 100 g
  • slatka pavlaka - 50 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Za pripremu kore otopiti margarin za kolače. U činiju staviti mleveni keks, mleko i otopljen margarin. Sve sastojke dobro sjediniti i smesu rasporediti na dno kalupa za čizkejk.

Umutiti slatku pavlaku mikserom, pa dodati šećer u prahu i neslani krem sir.

Otopiti belu čokoladu i malo prohlađenu uliti u smesu, a zatim dodati i kokos. Dobro izmešati mikserom, pa pripremljen fil rasporediti preko kore od keksa. Ostaviti čizkejk u frižideru.

Kako bi se pripremio preliv, treba zagrejati slatku pavlaku skoro do ključanja, pa preliti preko bele čokolade. Mešati dok se čokolada ne otopi i preliti preko kolača.

Ostaviti nekoliko sati u frižideru, a kada se dobro stegne pažljivo izvaditi iz kalupa.

Čizkejk sa belom čokoladom i kokosom dekorisati po želji i seći na parčiće trouglastog oblika.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: