Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pita sa šećerom u prahu i prelivom

Pita sa šećerom u prahu i prelivom

katrin.yordanovakatrin.yordanova
Početnik
37
Pita sa šećerom u prahu i prelivom
Fotografije: katrin.yordanova
2 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
5
"Pita sa šećerom u prahu i prelivom se servira ovako sa šećerom u prahu na tanjiru sa strane od nasečene pite - svako ko voli slatko može da je dodatno zašećeri."

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 500 g
  • jaja - 5 komada
  • kiselo mleko - 1 kofica
  • sir
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • sveže mleko
  • šećer u prahu - ili običan šećer
  • maslac
* merne jedinice

Način pripreme

Sipajte kiselo mleko u posudu i dodajte 1 kašiku sode u njega. Čekate dok ne počne da peni. Zatim dodajte 3 jajeta i izmrvljeni sir dok se ne dobije smesa konzistencije nadeva.

Kore se poprskaju uljem, napune filom i umotaju po 2 komada. Ređajte ih u krug u prethodno nauljenu tepsiju.

Za preliv:

U posudi sa filom umutite dva jajeta (ako ostane fil, tonije problem, može se njime prelivati pita). U jaja dodajte oko 150 ml svežeg mleka.

Promeša se. Ovom smesom ravnomerno prelijte pitu. Stavite 3-4 mala komada maslaca, ravnomerno raspoređenih po površini. Pospite pitu šećerom u prahu po ukusu.

Pecite na 180 stepeni do zlatno braon boje.

Posluživanje:

Pita sa šećerom u prahu i prelivom se servira ovako: sa šećerom u prahu na tanjiru sa strane nasečene pite - svako ko voli slatko može da je dodatno zašećeri.

Pogledajte i koliko kalorija ima 100 g pite i koja je razlika između slojevite pite i bureka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: