Način pripreme
Sipajte kiselo mleko u posudu i dodajte 1 kašiku sode u njega. Čekate dok ne počne da peni. Zatim dodajte 3 jajeta i izmrvljeni sir dok se ne dobije smesa konzistencije nadeva.
Kore se poprskaju uljem, napune filom i umotaju po 2 komada. Ređajte ih u krug u prethodno nauljenu tepsiju.
Za preliv:
U posudi sa filom umutite dva jajeta (ako ostane fil, tonije problem, može se njime prelivati pita). U jaja dodajte oko 150 ml svežeg mleka.
Promeša se. Ovom smesom ravnomerno prelijte pitu. Stavite 3-4 mala komada maslaca, ravnomerno raspoređenih po površini. Pospite pitu šećerom u prahu po ukusu.
Pecite na 180 stepeni do zlatno braon boje.
Posluživanje:
Pita sa šećerom u prahu i prelivom se servira ovako: sa šećerom u prahu na tanjiru sa strane nasečene pite - svako ko voli slatko može da je dodatno zašećeri.
Pogledajte i koliko kalorija ima 100 g pite i koja je razlika između slojevite pite i bureka.