Način pripreme
Belu čokoladu istopite na pari na temperaturi ne više od 60 stepeni. Ne bi trebalo da postane previše tečna. Koristite specijalnu čokoladu za topljenje.
Maskarpone stavite u posudu i mešajte dok ne postane glatko sa otopljenom čokoladom i šećerom u prahu. Probajte i po potrebi dodajte još šećera u prahu – bombone treba da budu slatke, ali vi odlučujete u kojoj meri. Ako koristite običnu belu čokoladu, imajte na umu da je ona u većini slučajeva slađa od one koja je za topljenje.
Kada dobijete glatki i homogeni krem, stavite ga u frižider da se lepo stegne i lako oblikuje u bombone.
Pripremite posudu sa kokosovim brašnom i posebno tostirajte nekoliko oljuštenih lešnika. Količina lešnika zavisi od veličine bombona koje ćete praviti.
Uzmite malo očvrslog maskarponea i mešavine bele čokolade. Formirajte loptice, spljoštite ih i u sredinu stavite lešnik. Zatim zatvorite i ponovo oblikujte u kuglu, pa ubacite u posudu sa kokosovim brašnom da je dobro prekrijete kokosom.
Nastavljamo na ovaj način dok ne potrošimo sve proizvode.
Stavite svaku bombonu sa maskarponeom i belom čokoladom u papirnu kapsulu i poslužite svojim gostima. Možete ih rasporediti i u poklon kutije za posebne ljude.
Pogledajte još o francuskim bombonama Tartufima, kao i neke činjenice o čokoladnim bombonima.