Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Bombone»Bombone sa maskarponeom i belom čokoladom

Bombone sa maskarponeom i belom čokoladom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k89317k
Bombone sa maskarponeom i belom čokoladom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
25
"Stavite svaku bombonu u papirnu kapsulu i poslužite svojim gostima. Možete ih rasporediti i u poklon kutije za posebne ljude."

Potrebni sastojci

  • maskarpone - 260 g
  • bela čokolada - 200 g
  • šećer u prahu - oko 85 g (po ukusu)
  • lešnici - pečeni, oljušteni
  • kokosovo brašno - za uvaljivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Belu čokoladu istopite na pari na temperaturi ne više od 60 stepeni. Ne bi trebalo da postane previše tečna. Koristite specijalnu čokoladu za topljenje.

Maskarpone stavite u posudu i mešajte dok ne postane glatko sa otopljenom čokoladom i šećerom u prahu. Probajte i po potrebi dodajte još šećera u prahu – bombone treba da budu slatke, ali vi odlučujete u kojoj meri. Ako koristite običnu belu čokoladu, imajte na umu da je ona u većini slučajeva slađa od one koja je za topljenje.

Kada dobijete glatki i homogeni krem, stavite ga u frižider da se lepo stegne i lako oblikuje u bombone.

Pripremite posudu sa kokosovim brašnom i posebno tostirajte nekoliko oljuštenih lešnika. Količina lešnika zavisi od veličine bombona koje ćete praviti.

Uzmite malo očvrslog maskarponea i mešavine bele čokolade. Formirajte loptice, spljoštite ih i u sredinu stavite lešnik. Zatim zatvorite i ponovo oblikujte u kuglu, pa ubacite u posudu sa kokosovim brašnom da je dobro prekrijete kokosom.

Nastavljamo na ovaj način dok ne potrošimo sve proizvode.

Stavite svaku bombonu sa maskarponeom i belom čokoladom u papirnu kapsulu i poslužite svojim gostima. Možete ih rasporediti i u poklon kutije za posebne ljude.

Pogledajte još o francuskim bombonama Tartufima, kao i neke činjenice o čokoladnim bombonima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: