Način pripreme
U šerpi na šporetu istopite maslac sa medom, pazeći da ne provri. Zatim dodajte šećer u prahu i mešajte dok ne postane glatka smesa. Pustite da se smesa ohladi.
U posudi pomešajte brašno, cimet, đumbir, muskatni oraščić i sodu bikarbonu. Dodajte jaje i vanilu u mešavinu sa medom i ponovo promešajte.
Postepeno dodajte suve mešane sastojke. Mešajte žicom ili lopaticom, pa na kraju mesite rukama.
Rezultat je meko i nelepljivo testo. Stavite ga u frižider na 2 sata. Razvijte testo oklagijom u koru debljine oko pola cm. Isecite ga sa kalupima u obliku polumeseca.
Na svaki medenjak stavite karanfilić za ukras i poređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u zagrejanoj rerni na 170 stepeni oko 6-7 minuta. Ostavljaju se da se ohlade i ređaju na tanjir.
Medenjacipolu meseci - hrskavi biskviti sa aromom meda, koji donose mnogo radosti mladima i starima.
Ako tražite ideje za druge slatkiše, pogledajte kako da napravite slepljene kolače, klasične orasnice i gurabije polumesece.