Medenjaci polumeseci

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
4801492k
Medenjaci polumeseci10 / 10
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
7 min.
Ukupno
27 min.
"Medenjaci polumeseci - hrskavi biskviti sa aromom meda, koji donose mnogo radosti mladima i starima."

Potrebni sastojci

  • jaja - 1 komad
  • kravlji maslac - 100 g
  • med - 2 kašike
  • šećer u prahu - 100 g
  • vanila - 1 pakovanje
  • brašno - 300 g
  • cimet - 1/4 kašičice
  • đumbir - 1/4 kašičice
  • muskatni oraščić - 1 kašičica
  • soda bikarbona - 1/2 kašičice
  • karanfilić - 1 pakovanje
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpi na šporetu istopite maslac sa medom, pazeći da ne provri. Zatim dodajte šećer u prahu i mešajte dok ne postane glatka smesa. Pustite da se smesa ohladi.

U posudi pomešajte brašno, cimet, đumbir, muskatni oraščić i sodu bikarbonu. Dodajte jaje i vanilu u mešavinu sa medom i ponovo promešajte.

Postepeno dodajte suve mešane sastojke. Mešajte žicom ili lopaticom, pa na kraju mesite rukama.

Rezultat je meko i nelepljivo testo. Stavite ga u frižider na 2 sata. Razvijte testo oklagijom u koru debljine oko pola cm. Isecite ga sa kalupima u obliku polumeseca.

Na svaki medenjak stavite karanfilić za ukras i poređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u zagrejanoj rerni na 170 stepeni oko 6-7 minuta. Ostavljaju se da se ohlade i ređaju na tanjir.

Medenjacipolu meseci - hrskavi biskviti sa aromom meda, koji donose mnogo radosti mladima i starima.

Ako tražite ideje za druge slatkiše, pogledajte kako da napravite slepljene kolače, klasične orasnice i gurabije polumesece.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: