Bonapeti.rs»Recepti»Sendviči»Zapečeni sendviči»Zapečeni sendviči sa čedrom i bosiljkom

Zapečeni sendviči sa čedrom i bosiljkom

Albena AtanasovaAlbena Atanasova
Šef kuhinje
11323750
Zapečeni sendviči sa čedrom i bosiljkom
Fotografije: Albena Atanasova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
3
"Zapečeni sendviči sa čedrom i bosiljkom - neverovatno ukusna kombinacija za početak dana ili za brzu popodnevnu užinu uz šoljicu crnog čaja."

Potrebni sastojci

  • hleb - 6 kriški
  • čedar - 200 g
  • kačkavalj - 300 g
  • dimljena svinjetina - 300 g
  • maslac - 1 kašika
  • bosiljak - 1 kašika, suvi
  • biber - po ukusu
  • bosiljak - za dekoraciju listova
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi pomešajte rendani čedar, omekšali maslac i sitno seckani bosiljak.

Ako volite beli luk, narendajte čen i dodajte ga u smesu.

Začinite sa malo bibera i dobro promešajte.

Pripremljenom smesom ravnomerno premažite kriške hleba.

Dimljenu svinjetinu iseći na sitne komade, poređati je na kriške.

Zatim isecite kačkavalj na tanke kriške i stavite ih kao poslednji sloj.

Poređajte kriške za zapečene sendviče na pleh obložen papirom za pečenje.

Pecite ih u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 8-10 minuta, dok se kačkavalj ne istopi i ne dobije zlatnu koricu.

Izvadite zapečene sendviče iz rerne i ostavite ih da se malo ohlade.

Poslužitezapečene sendviče sa čedrom i bosiljkom tople, ukrašavajući ih dodatnim listovima svežeg bosiljka za svežinu.

Pogledajte još o tome kako da napravite mleveno meso za domaće zapečene sendviče. Delimo još nekoliko ideja za sočne zapečene sendviče, koje možete redovno jesti za doručak kod kuće.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: