Način pripreme
U posudi pomešajte rendani čedar, omekšali maslac i sitno seckani bosiljak.
Ako volite beli luk, narendajte čen i dodajte ga u smesu.
Začinite sa malo bibera i dobro promešajte.
Pripremljenom smesom ravnomerno premažite kriške hleba.
Dimljenu svinjetinu iseći na sitne komade, poređati je na kriške.
Zatim isecite kačkavalj na tanke kriške i stavite ih kao poslednji sloj.
Poređajte kriške za zapečene sendviče na pleh obložen papirom za pečenje.
Pecite ih u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 8-10 minuta, dok se kačkavalj ne istopi i ne dobije zlatnu koricu.
Izvadite zapečene sendviče iz rerne i ostavite ih da se malo ohlade.
Poslužitezapečene sendviče sa čedrom i bosiljkom tople, ukrašavajući ih dodatnim listovima svežeg bosiljka za svežinu.
Pogledajte još o tome kako da napravite mleveno meso za domaće zapečene sendviče. Delimo još nekoliko ideja za sočne zapečene sendviče, koje možete redovno jesti za doručak kod kuće.