Način pripreme
Isecite piletinu na trake. Pomešajte suve začine. Sipajte 1 kašiku ulja na piletinu i promešajte. Dodajte začine i dobro uvaljajte rukama dok se piletina ravnomerno ne začini. Ostavite po strani i pripremite povrće.
Crni luk očistiti i iseći na tanka rebarca, a crvene, pečene i oljuštene paprike na tanke trakice. Isecite mocarelu na tanke kolutove. Preostalo ulje zagrejte na srednjoj vatri na šporetu i propržite piletinu.
Promešajte i ostavite da se krčka poklopljeno oko 25 minuta dok više ne ostane tečnosti. Kada je gotovo, izvadite piletinu iz tiganja i na preostalom ulju (ako nema dodajte 1 kašiku) lagano propržite luk i crvenu papriku oko 10 minuta ili dok luk ne omekša.
Pre uklanjanja sa vatre, sipajte 2 kašike kukuruza. Isecite piletinu na male komade. Lagano premažite tortilje sa svake strane malom količinom ulja.
Stavite jednu tortilju u zagrejan tiganj koji se ne lepi. Na vrh stavite malo paprika i malo piletine. Stavite komade narezane mocarele. Stavite drugu tortilju na vrh. Pritisnite rukom.
Kada dno tortilje porumeni, okrenite da porumeni i druga tortilja.
Uradite isto sa preostalim tortiljama. Gotove kesadilje isecite na trouglove i poslužite.