Bonapeti.rs»Recepti»Sendviči»Tortilje»Kesadilja sa piletinom i mocarelom

Kesadilja sa piletinom i mocarelom

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5141132k143
Kesadilja sa piletinom i mocarelom
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 6
09/09/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
8
"Ako do sada niste probali kesadilju, brzo ćemo ispraviti ovaj propust - evo jednog jednostavnog i veoma ukusnog recepta sa piletinom i mocarelom"

Potrebni sastojci

  • piletina - 500 g, batak bez kostiju
  • paprike - 3 komada, pečene i oljuštene
  • crveni luk - 1/2 glavice
  • mocarela - 150 g
  • tortilje - 8 komada, male
  • ulje - 30 g
  • kukuruz - 2 kašike, slatki (iz konzerve)
  • kumin - 1 kašičica
  • biber - 1/2 kašičice
  • biber - 1/2 kašičice, crveni, ljut
  • beli luk - 1/2 kašičice, granulirani
  • ulje - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite piletinu na trake. Pomešajte suve začine. Sipajte 1 kašiku ulja na piletinu i promešajte. Dodajte začine i dobro uvaljajte rukama dok se piletina ravnomerno ne začini. Ostavite po strani i pripremite povrće.

Crni luk očistiti i iseći na tanka rebarca, a crvene, pečene i oljuštene paprike na tanke trakice. Isecite mocarelu na tanke kolutove. Preostalo ulje zagrejte na srednjoj vatri na šporetu i propržite piletinu.

Promešajte i ostavite da se krčka poklopljeno oko 25 minuta dok više ne ostane tečnosti. Kada je gotovo, izvadite piletinu iz tiganja i na preostalom ulju (ako nema dodajte 1 kašiku) lagano propržite luk i crvenu papriku oko 10 minuta ili dok luk ne omekša.

Pre uklanjanja sa vatre, sipajte 2 kašike kukuruza. Isecite piletinu na male komade. Lagano premažite tortilje sa svake strane malom količinom ulja.

Stavite jednu tortilju u zagrejan tiganj koji se ne lepi. Na vrh stavite malo paprika i malo piletine. Stavite komade narezane mocarele. Stavite drugu tortilju na vrh. Pritisnite rukom.

Kada dno tortilje porumeni, okrenite da porumeni i druga tortilja.

Uradite isto sa preostalim tortiljama. Gotove kesadilje isecite na trouglove i poslužite.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: