Način pripreme
Rastopite čokoladu na pari ili u mikrotalasnoj, mutite u intervalima da ne zagori.
Promešajte žumanca od dva jajeta sa svežim mlekom.
U maloj šerpi ugrejte 150 ml pavlake (nemojte da ostavljate da provri).
Ako želite da krem bude slađi, dodajte šećer u pavlaku da se rastopi.
Dodajte umućena žumanca sa mlekom i mutite još 3 minuta.
Skinite sa vatre i dodajte vanilu.
Pomešajte pavlaku i čokoladu: polako sipajte toplu pavlaku u rastopljenu čokoladu, mešajte neprestano dok ne dobijete gladak krem. Dodajte maslac i mešajte dok se ne rastopi.
U posebnoj posudi umutite preostalih 100 ml pavlake na čvrst sneg.
Oljuštite nar i odvojite zrna. Deo možete ostaviti za ukras, a preostale dodajte u čokoladni krem.
U ohlađen čokoladni krem pažljivo dodajte umućenu pavlaku da bi krem bio nežniji. Promešajte lagano i na kraju dodajte zrna nara.
Rasporedite krem u čaše ili posude i ostavite u frižideru bar 2-3 sata da se stegne.
Pre serviranja ukrasite preostalim zrnima nara, ako želite i malo rendane čokolade.
Da bi izgledao prefinjenije, možete dodati listiće mente ili kašiku šlaga pre serviranja na ovaj čokoladni krem sa narom i pavlakom.
Pogledajte takođe kako da napravite krem sa maslacem ili klasični krem karamel.