Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Čokoladni krem»Čokoladni krem sa narom i pavlakom

Čokoladni krem sa narom i pavlakom

Albena AtanasovaAlbena Atanasova
Šef kuhinje
12123750
Čokoladni krem sa narom i pavlakom
Fotografije: Albena Atanasova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Da bi izgledao prefinjenije, možete dodati listiće mente ili kašiku šlaga pre serviranja na ovaj čokoladni krem sa narom."

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada, samo žumanca
  • sveže mleko - 2 supene kašike
  • tamna čokolada - 200 g
  • tečna pavlaka - 250 ml, slatka
  • šećer - 3 supene kašike
  • vanila - 1 kesica
  • kravlji maslac - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Rastopite čokoladu na pari ili u mikrotalasnoj, mutite u intervalima da ne zagori.

Promešajte žumanca od dva jajeta sa svežim mlekom.

U maloj šerpi ugrejte 150 ml pavlake (nemojte da ostavljate da provri).

Ako želite da krem bude slađi, dodajte šećer u pavlaku da se rastopi.

Dodajte umućena žumanca sa mlekom i mutite još 3 minuta.

Skinite sa vatre i dodajte vanilu.

Pomešajte pavlaku i čokoladu: polako sipajte toplu pavlaku u rastopljenu čokoladu, mešajte neprestano dok ne dobijete gladak krem. Dodajte maslac i mešajte dok se ne rastopi.

U posebnoj posudi umutite preostalih 100 ml pavlake na čvrst sneg.

Oljuštite nar i odvojite zrna. Deo možete ostaviti za ukras, a preostale dodajte u čokoladni krem.

U ohlađen čokoladni krem pažljivo dodajte umućenu pavlaku da bi krem bio nežniji. Promešajte lagano i na kraju dodajte zrna nara.

Rasporedite krem u čaše ili posude i ostavite u frižideru bar 2-3 sata da se stegne.

Pre serviranja ukrasite preostalim zrnima nara, ako želite i malo rendane čokolade.

Da bi izgledao prefinjenije, možete dodati listiće mente ili kašiku šlaga pre serviranja na ovaj čokoladni krem sa narom i pavlakom.

Pogledajte takođe kako da napravite krem sa maslacem ili klasični krem karamel.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: