Način pripreme
1. Uzmite jedno posudu i umutite žumanca sa šećerom dok se šećer potpuno ne rastopi.
2. Ugrejte pavlaku na vatri ili u mikrotalasnoj, ali ne treba da provri.
3. Pažljivo uz pomoć spatule dodajte žumanca u pavlaku i mutite dok ne dobijete homogenu smesu.
4. Dodajte i vanilu.
5. Sipajte smesu u keramičke posudice i pecite na pari na srednjoj rešetki u rerni na 165 stepeni. Pecite dok ne bude gotovo, tj. dok se ne zgusne krem.
6. Nakon što bude gotovo ostavite da se ohladi.
7. Pospite šećerom i uz pomoć gorionika karamelizujte.
8. Za dodatak od jagoda će vam biti potrebna jedna mala šerpa. U nju sipajte vodu, jagode i šećer i kuvajte na umerenoj vatri dok se ne zgusne.
9. Servirajte tako što na tanjir stavite posudu sa krem bruleom i dodajte 2 kašičice jagoda sa strane. Neka vam je slatko!
Krem brule sa pavlakom i jagodama je gotov.