Način pripreme
U posudi pomešajte brašno, jaje, bademovo mleko, vanilu, kakao i cimet.
U njih postepeno dodajte prethodno istopljeni maslac.
Dodajte željenu količinu meda.
Počnite da mešate. Strpljenjem će se dobiiti prijatno testo. Ako je previše mekano za oblikovanje, dodajte još malo brašna. Ako je smesa previše suva, dodajte još malo vode ili bademovog mleka.
Uzmite male količine smese i oblikujte loptice rukama. Nakon toga oblikujte lopticu lagano razvlačeći kako bi se dobio ježićeva njuška.
Pripremite odgovarajuću tepsiju, obložite je papirom za pečenje i poređajte kolačiće ježiće sa njuškama, prilepljene laganim pritiskom ka zidu tepsije. Pecite u rerni na 150 stepeni dok ne budu gotovi.
Ostavite ježiće da se ohlade.
Istopite čokoladu sa pavlakom za kuvanje na vodenoj pari dok se ne dobije gusta čokoladna kašica.
Umačite svakog ježića u čokoladnu kašu tamo gde će biti njegove bodlje i posipajte smesom od čie i lanenog semena. Možete dodati i šarene mrvice na bodlje.
Pomoću čačkalice za zube nacrtajte oči i njuške od čokoladen smese.
Ostavite ih na 8 sati na sobnoj temperaturi, nakon čega su spremni za posluživanje.
Ovi ježići sa čiom i lanenim semenom su savršeni za doručak, užinu kao ukusan snek ili kao desert za dečiju žurku!
Ako vam se dopadaju ovu ježići, obavezno probajte i neke od naših drugih amblematičnih recepata za retro kolačiće kao ove domaće breskvice ili kolačiće mačji jezičak.