Mus od bundeve sa amarantom

Mus od bundeve sa amarantom

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
3k
266
316
02/11/2020
"Istančan i ukusan - mus od bundeve i amaranta, o kakvom možete samo da maštate"
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano272
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • amarant - 1/2 šolje
  • bundeva - pečena 200 g
  • kokosov šećer - 3 kašičice
  • cimet - 1 kašičica
  • voda - 1 1/2 šolje
  • šarlan ulje (hladno presovano ulje od suncokreta) - 1 kašika
  • sušeno voće - za ukras
  • orašasti plodovi - za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Ostavite vodu da proključa i u nju stavite prethodno oprani amarant da se kuva oko 20 minuta.

Ispasirajte bundevu sa cimetom, uljem i šećerom. Kada je amarant kuvan, dodajte mus od bundeve i promešajte na slaboj vatri oko 10 minuta, dok voda potpuno ne ispari.

Prebacite pripremljeni desert i posudice i ostavite ga da se ohladi. Ukrasite sušenim voćem i orašastim plodovima.

Poslužite sa osmehom!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar