Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Mafini»Mafini od bundeve sa orasima i cimetom

Mafini od bundeve sa orasima i cimetom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Mafini od bundeve sa orasima i cimetom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
18 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
43 min.
Porcije
14
"Napravite ove ukusne keksiće od bundeve, nemojte zaboraviti da dodate i prstohvat ljubavi"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4
  • pire od bundeve - 130 g
  • kravlji maslac - 100 g
  • ulje - 100 g
  • smeđi šećer - 80 g
  • kondenzovano mleko - 70 g
  • vanila - 2 kesice, 4 g
  • brašno - 260 g
  • orasi - 80 g mrvljeni + 12 - 14 polovina
  • prašak za pecivo - 15 g
  • so - 1 prstohvat
  • cimet - 1 prstohvat, po želji
  • krem
  • pire od bundeve - 6 supenih kašika, punih
  • šećer u prahu - 3 supene kašike
  • krem sir - 6 supenih kašika, punih
* merne jedinice

Način pripreme

Rastopite maslac sa uljem na tihoj vatri. Ostavite da se ohladi dok ne dobije telesnu temperaturu.

Umutite jaja i šećer, dodajte masnoću, kondenzovano mleko i pire od bundeve (skuvanu i izgnječenu bundevu). Mutite mikserom dok ne dobijete homogenu smesu, nakon toga nastavite ručno.

Prosejte u tečnu smesu brašno sa praškom za pecivo. Mešajte spatulom dok se potpuno ne integriše. Dodajte mrvljene orašaste plodove i prstohvat soli. Napunite oko 12-14 papirnih korpica koje su stavljene u kalup za pečenej.

Napunite do 3/4 obima. U svaki keksić stavite polovinu oraha i pritisnite lagano - skoro ceo orah treba da potone.

Pecite mafine u ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 25 minuta - probajte drvenim štpaićem da li je gotovo. Izvadite iz kalupa i ostavite da se ohladi.

Umutite pire od bundeve sa sirom i šećerom u prahu dok ne dobijete krem. Sipajte u špric i ukrasite mafine.

Mafini od bundeve sa orasima i cimetom su gotovi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: