Način pripreme
Rastopite maslac sa uljem na tihoj vatri. Ostavite da se ohladi dok ne dobije telesnu temperaturu.
Umutite jaja i šećer, dodajte masnoću, kondenzovano mleko i pire od bundeve (skuvanu i izgnječenu bundevu). Mutite mikserom dok ne dobijete homogenu smesu, nakon toga nastavite ručno.
Prosejte u tečnu smesu brašno sa praškom za pecivo. Mešajte spatulom dok se potpuno ne integriše. Dodajte mrvljene orašaste plodove i prstohvat soli. Napunite oko 12-14 papirnih korpica koje su stavljene u kalup za pečenej.
Napunite do 3/4 obima. U svaki keksić stavite polovinu oraha i pritisnite lagano - skoro ceo orah treba da potone.
Pecite mafine u ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 25 minuta - probajte drvenim štpaićem da li je gotovo. Izvadite iz kalupa i ostavite da se ohladi.
Umutite pire od bundeve sa sirom i šećerom u prahu dok ne dobijete krem. Sipajte u špric i ukrasite mafine.
Mafini od bundeve sa orasima i cimetom su gotovi.