Način pripreme
Od nabrojanih sastojaka zamesite meko testo. Ostavite ga da odstoji jedan sat. Pripremite sirup, tako što ga kuvate 15 minuta i ostavite da se ohladi.
Oljuštite bundevu, narendajte je u duboku posudu i dodajte šećer. Sačekajte 20 minuta i dobijenu tečnost procedite, pritiskajući bundevu i dodajte je u skuvani sirup.
Dodajte u bundevu mlevene orahe u promešajte da se pomešaju. Uzmite testo, podelite ga na 5 loptica. Razvijte prvu koru, namažite je uljem i pospite nadevom.
Uvijte koru, zavijte u puža i stavite u sredinu posude u kojoj ćete peći. Na isti način uradite i sa ostalim korama i poređajte i njih.
Pospite gotovu pitu istopljenim maslacem i šećerom. Stavite je u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite dok ne bude gotova.
Kada je gotova izvadite je i prelijte ohlađenim sirupom. Ostavite ga da odstoji 4-5 sati ili jednu noć.