Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Posni kolači od bundeve sa orasima i cimetom

Posni kolači od bundeve sa orasima i cimetom

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Posni kolači od bundeve sa orasima i cimetom
Fotografije: Jordanka Taseva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
17 min.
Ukupno
37 min.
"Post nije razlog da ne jedete ukusno, već savršena prilika da naučite nove recepte za posne kolače."

Potrebni sastojci

  • pire od bundeve - 3/4 šolje
  • šećer - 1 šolja
  • ulje - 1/2 šolje
  • orasi - 3/4 šolje, krupno mlevenih
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • sirće - 1 kašičica, jabukovog
  • cimet - 1 kašičica
  • brašno - 2.5 šolje
  • za posipanje
  • šećer - 1 kašika
  • cimet - 1 kašičica
  • orasi - 25 komada, polovine
* merne jedinice

Način pripreme

U činiju stavite pire. Dodajte šećer, umutite, pa dodajte ulje i sodu bikarbonu koju ste rastvorili u sirćetu.

Prosejte brašno i dodajte ga u činiju sa smesu sa pireom, dok sve vreme mutite prvo mikserom, pa onda ručno. Dodajte orahe i cimet, pa dobro promešajte kutlačom.

Tepsiju obložite papirom za pečenje. Vlažnim rukama napravite loptice, pa ih poređajte u tepsiju, tako da ostane prostor među njima.

U posebnoj posudi pomešajte cimet i šećer, pa time posipajte kolače. Na svaki kolač stavite i polovinu oraha. Pecite oko 15-17 minuta na 180 stepeni. Izvadite ih i ostavite da se ohlade.

Broj kolača zavisi od toga koliko ćete velike loptice praviti. Ja sam napravila 25 većih kolača, kako bih ih ispekla sve odjednom, a vi možete napraviti i manje.

Kolači su zaista ukusni, lako se prave i sa dostupnim namirnicama. Ideali su za Božićni post, Badnje veče ili ako vam se jede nešto slatko, ali da bude drugačije klasične pite sa bundevom ili punjene bundeve.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: