Način pripreme
Zagrejte rernu na 180 stepeni i obložite tepsiju papirom za pečenje.
U suvoj i čistoj posudi umutite belanca sa prstohvatom soli dok se ne dobiju meki vrhovi.
Postepeno dodajte šećer i vanilin šećer, nastavljajući sa mućenjem dok smesa ne postane gusta, blistava i ne formira čvrste vrhove.
Ako koristite niti šafrana, dodajte namočenu vodu sa šafranom u belanca. Ako koristite mleveni šafran, prosto ga pospite i lagano umutite.
Prosejte brašno i prašak za pecivo. Postepeno ih dodajte u smesu od belanaca pažljivo mešajući špatulom kako bi se sačuvao vazduh u smesi.
Pomoću kašike ili šprica oblikuje piškote na papiru za pečenje ostavljajući rastojanje između njih.
Pecite 12-15 minuta dok domaće piškote ne postanu blago zlatkaste po krajevima. Pazite da ih ne prepečete kako bi ostale mekane iznutra.
Izvadite ih iz rerne i ostavite da se u potpunosti ohlade na rešetci. Po želji ih pospite šećerom u prahu pre serviranja.
Ove domaće piškote sa šafranom su savršene za posluživanje uz kafu ili čaj! Šafran daje nežnu aromu i lagan egzotičan ukus.
Saznajte još koja je tajna pravih piškota, takođe ih dopunite ovim savršenim kremom za piškote.