Način pripreme
/undefined Oljuštite i isecite krompir na male kockice.
Takođe isecite šargarepu i tikvice na kockice.
Crni luk sitno iseckajte, a beli luk izgnječite ili iseckajte.
Zagrejte maslinovo ulje u dubokom tiganju ili šerpi. Pržite luk i beli luk dok ne omekšaju.
Dodajte šargarepu, tikvice i kurkumu i kuvajte nekoliko minuta dok povrće malo ne omekša.
Dodajte paradajz, alevu papriku, origano, so i biber. Dobro promešajte.
Na kraju dodajte krompir i kuvanu leblebiju. Promešajte i dinstajte oko 5 minuta.
Rastvorite prstohvat šafrana u 2-3 kašike tople vode i dodajte u mešavinu povrća.
Prebacite mešavinu povrća u tepsiju, ravnomerno rasporedite i poravnajte.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 160 stepeni oko 30 minuta.
U posudi pomešajte brašno, mleko, vodu, kurkumu i prstohvat soli. Mešajte dok ne postane glatko.
Izvadite tepsiju iz rerne i ravnomerno rasporedite preliv za musaku preko povrća.
Vratite musaku bez mesa u rernu i pecite još 15-20 minuta dok preliv ne porumeni.
Pustite da se musaka malo ohladi pre nego što je isečete.
Ova vegetarijanska musaka sa šafranom i kurkumom je aromatična, šarena i izuzetno ukusna! Bon apeti!
Isprobajte i recepte za posnu musaku sa pečurkama i posnu musaku sa brokolijem.