Bonapeti.rs»Recepti»Sosovi»Umak»Umak od pavlake sa začinima

Umak od pavlake sa začinima

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k90017k
Umak od pavlake sa začinima6 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Ukupno
10 min.
Porcije
2
"Tako dobijen umak od pavlake sa začinima možete poslužiti uz tempuru od povrća, sirove štapiće povrća, zašto da ne i za umakanje prženih tikvica i patlidžana."

Potrebni sastojci

  • kisela pavlaka - 8 - 9 supenih kašika, s vrha
  • pavlaka - 4 - 5 supenih kašika, gusta, za kuvanje
  • limun - 1/2 komada
  • limunska trava - 1/2 kašičice (u prahu)
  • korijander - 1 kašičica, sušeni listovi
  • peršun - 1 kašičica, sušeni listovi
  • mirođija - 1/2 kašičice, sušena
  • beli luk - 2 prstohvata, sušen
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Za ovaj ukusni umak u posudu stavite obe vrste pavlake i so. Mutite metalnom žicom za mućenje.

Dodajte beli luk u prahu, limunsku travu, korijander, peršun i mirođiju. Iscedite sok polovine limuna.

Ponovo mutite dok se ne dobije vazdušasta i homogena smesa.

Tako dobijen umak od pavlake sa začinima možete poslužiti uz tempuru od povrća, sirove štapiće povrća, zašto da ne i za umakanje prženih tikvica i patlidžana.

Za egzotičniji ukus dodajte prstohvat ili dva đumbira u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: