Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Salata dr Emilove sa cveklom, šargarepom i jabukama

Salata dr Emilove sa cveklom, šargarepom i jabukama

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
502973k
Salata dr Emilove sa cveklom, šargarepom i jabukama
Fotografije: Maria Bojilova
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
3
"Ukusna i dijetalna salata sa cveklom, jabukama i šargarepom po preporukama dr. Emilove."

Potrebni sastojci

  • cvekla - 3 komada, srednje veličine
  • šargarepa - 6 komada, srednje veličine
  • zelene jabuke - 3 komada
  • orasi - 50 g
  • Za dresing
  • limun - 1 komad
  • pomorandža - 1 komad
  • jabukovo sirće - 1 kašičica
  • himalajska so - 1/2 kašičice
  • mirođija - 1 veza
* merne jedinice

Način pripreme

Cveklu oprati i oljuštiti.

Operite šargarepu, uklonite vrhove i korenje i oljuštite ih.

Operite i oljuštite jabuke.

Cveklu, šargarepu i zelene jabuke narendajte na krupno u posudu u kojoj će se mešati salata.

Orasi se krupno samelju u seckalici i dodaju rendanom voću i povrću.

Limun i pomorandža se iscede.

Očistite, operite i sitno iseckajte mirođiju.

U posudu za mešanje sipajte sok od limuna, sok od pomorandže, jabukovo sirće, himalajsku so i seckanu mirođiju. Dobro promešajte, pa sipajte u posudu za salatu.

Veoma dobro se promeša.

Salatu od cvekle dr Emilove poslužite u posudama ili tanjirima.

Takođe pogledajte za šta je korisna cvekla i saznajte kako da pravilno pečete cveklu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: