Način pripreme
U posudi pomešajte kiselo mleko i sodu. Mešajte i sačekajte da nadođe.
Nakon toga dodajte preostale sastojke po redu koji je gore naveden.
Poslednje dodajte brašno, odvojite mali deo za mešnju. Promešajte.
U odvojeno obrašno dodajte 1 kašičicu praška za pecivo i rasporedite na radnu površinu. Mesite testo za pitice sa kačkavaljem.
Pospit brašnom radnu površinu i razvucite testo na pravougaonik debljine 0.5 cm.
Namažite rastopljenim i ohlađenim maslacem i pospite rendanim kačkavaljem.
Uvijte testo u rolat i pričvrstite ivice da se ne otvaraju prilikom pečenja.
Isecite rolat na 12 delova.
Poređajte odsečene delove u pleh, obložen papirom za pečenje i pritisnite ih malo.
Pospite odozgo sa malo rendanog kačkavalja, semenkama po izboru i bugarskim lukom, stavite da se peče u ugrejanoj rerni na 180 stepeni 20-25 minuta dok ne dobiju zlatnu boju.
Lagane, mekane i veoma ukusne, brze pitice sa kačkavaljem.
Pogledajte još kako da pripremite ukusne rol viršle i nemojte propustiti još lakih recepta za domaće pitice sa sirom.